header

Om Siljum Mekan

Vid starten i Bygdsiljum 1968 bar företaget namnet Verner Perssons Svetsverkstad och man producerade underreden åt Norrlandsvagnar. 1970 flyttade firman till Burträsk och namnet ändrades till Bröderna Perssons Svetsverkstad. 1973 var det åter dags att flytta tillbaka till Bygdsiljum in i det som tidigare varit potatisskaleri. 1980 behövdes större lokaler och man tog över en lagerlokal på samma tomt. I mitten på 80-talet byggdes nya personalutrymmen.

En ny namnändring 1987 gav företaget namnet SILJUM MEKAN AB. 1994 utökades maskinparken med gradsax, stans samt kantpressmaskiner genom att Siljum Mekan köpte delar av ett annat företag i Bygdsiljum. Dessutom byggde man ut ett nytt verkstadsskepp med ett varmförråd som invigdes 1995.

I slutet av 2003 köptes bolaget av AB Smidesproffsen en mekanisk verkstad i Umeå med inriktning mot stålbyggnad och smide för byggverksamhet. Verksamheten lades i Moderbolaget Spänningen AB.

2013 såldes verksamheten av Spänningen till Nymek i Mjödvattnet.

I mars 2015 delade Nymek AB Siljummekan i två delar där legotillverkningen lades under Nymek AB Bygdsiljum och SiljumMekan AB skulle bli en ren redskapstillverkare.

Verksamhet
Siljum Mekan är idag en modern mekanisk verkstad för plåt och svetsarbeten med resurser för klippning, bockning, fräsning, och svetsning utförd av en gedigen utbildad personal.

Företaget utvecklar och tillverkar redskap till hjullastare vi har även projekt med kunder som vill utveckla produkter till hjullastare..